Despre noi

A.S.PAR. , pe numele său întreg, „Asociaţia Sportivă de Zbor cu Parapanta” a luat fiinţă oficial în 1994 ca urmare a necesităţii fireşti de organizare şi legalizare a zborului cu parapanta în spaţiul judeţului Cluj şi împrejurimi. ASPAR are un dublu statut, funcţional şi uzitat pe ambele filiere, şi anume cel de club sportiv şi cel de şcoală de zbor cu parapanta. Pentru cel din urmă aspect merită menţionat faptul că ASPAR a fost prima, şi pentru foarte multă vreme singura, şcoală de zbor cu parapanta avizată şi recunoscută oficial de către Federaţia Aeronautică Română.

Şcoala de zbor cu parapanta dispune de ample resurse materiale şi informaţionale pentru instruirea temeinică şi în condiţii de maximă siguranţă a cursanţilor, cât şi de varii amenajări suplimentare, de dragul comfortului, pentru timpii morţi şi pentru pauze.

Desigur însă, cea mai importanta resursă a unei instituţii de învăţare sunt oamenii. Instructorii ASPAR sunt licenţiaţi, asistă anual între 5500 şi 7500 de zboruri, însumează anual individual peste 150 de ore de zbor şi se pot mândri cu trofee însemnate la competiţii de parapantism sau alte sporturi aeronautice analoge.

Dacă vă gândiţi la începerea unui curs, pe langă acest portofoliu de experienţă intrisec statutului, instructorii ASPAR vă vor oferi individual toată atenţia de care aveţi nevoie, respectul ca pentru un viitor coleg de breasă, şi o foarte bună comunicare. Suntem conştienţi că nu doar siguranţa dvs. pe durata cursului depinde de noi, ci că evoluţia sigură a întregii dvs. cariere de pilot este în mâinile noastre.

Contactaţi-ne, întrebaţi-ne, vizitaţi-ne! Până acum cursanţii noştrii au avut vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani (80 nu e prea târziu), au venit din diverse oraşe, au educaţii diferite, stiluri de viaţă diferite, dar s-au găsit reuniţi de acelaşi scop, de aceeaşi pasiune. Pe la noi, stricteţea impusă de un astfel de curs se îmbină cu buna dispoziţie, cu spiritul de echipă care vine de la sine, cu bucuria de a descoperi împreună cum putem ajunge mai încrezători, mai sus, mai liberi.